Daha fazla ürün için tıklayın.
Hiçbir ürün bulunamadı.
×

Sanayileşmenin Kültür Temelleri - John U. Nef

13,50 TL Vergisiz
Stok Kodu :
000-2161
Eser Sahibi :

Bilgi kartı

Durum
İkinci el Kitap
Dil
Türkçe
Boyutlar
13 cm / 19.5 cm
Sayfa Sayısı
200
Cilt Durumu
Karton Kapak
Baskı Sayısı
2. Baskı
Baskı Yılı
-
Baskı Yeri
-
Kondisyon
Çok iyi durumda
Resim Detay
Resimler Ürünün Kendi Resimleridir.
İkinci el kitaplar hakkında bilgilendirme
  • imzakitap.com' da İkinci el ve Sıfır Kitaplar satılamaktadır. İkinci el kitaplarda Resim üzerinde  İkinci el kitap  logolu kitap etiketi ile Sıfır Kitaplar ise  Sıfır Kitap  logolu etiket ile belirtilmektedir. Ayrıca ürün özelliklerinde  Durumu kısmında da ürün ile ilgili Kullanılmış ikinci el ürün, Sıfır Hiç kullanılmamış ürün olarak belirtilmiştir. Satıştaki ürünlerin birebir kendi fotoğrafları kullanılmaktadır temsili resim çok nadir kullanılmakta olup bu detay ürün özelliklerinde bölümünde Ürün resimleri temsilidir detay resimlere bakınız  uyarısı ile belirtilir. Bu durumlarda ürüne ait resimler detay resimlerine yani ikinci üçüncü resimlere eklenir sadece vitrin resmi temsili olarak kullanılmaktadır. 
    • imzakitap.com' da satın alacağınız ikinci el kitaplar ve efemera ürünleri 3 Aşamalı kontrollerimizden geçirilerek satışa çıkartılmaktadır. Fotoğraflama aşamasında kontrol, Ürün bilgileriniz kaydetme aşamasında kontrol ve Satış Sonrası kargolama aşamalarında son kez kontrol edilerek adresinize kargolanır. Bu alanda sistem sürekli yenilenerek ürünlerdeki varsa hata ve eksiklikler sisteme eklenerek müşterilerimizin daha detaylı bir şekilde bilgilendirilmesi hedeflenmektedir.
  • imzakitap.com da satılan tüm ürünlerin stok durumu günceldir. Stoklarda görünen ve siparişe izin verilen tüm ürünler kendi stoklarımızda mevcuttur. imzakitap.com'da asla kendi stokları dışında başka firmaların stoklarındaki ürünler satılmamaktadır. Tüm ürünler kendi stoklarımızdan kendi kontrollerimizden geçirilerek gönderilmektedir. Gönül rahatlığı ile sipariş verebilirsiniz.
Bu ürün geldiğinde haber ver
Açıklama

Ürün Açıklaması

Wilos mütevelli hoyotinin alicenab vartlarına göre, bir konferansçının henüz bitmomis bir tarih osorini do anlatmanı "mümkündür. Bu kitabın çılgındaki baglıca mazerot do bu coport davranız oldu. Bonim konferanslarım ilo ilk Wilos kontomansları, yani Prolesör Butterfield'ın "Man on his past" başlıkla konuşmaları arasında bir yıldan daha fazla bir zaman gocraly bulunuyor.

Otuzbeş yıl önce tarih araştırmalarına başladığımdan bu 'yana, içinde bulunduğumuz sanayilogmig dünyanın kökleri ilo meşgul oldum. O zamanlar üniversite çevrelerinde hakim olan (ve belki şimdi daha çok hakim bulunan) bir görüşe göre, bütün ciddi tarih çalgmalarının ihtisas sahaları içinde yapılmazı gerekiyordu. Ben de, daha pek çoklarının yaptıkları gibi, sanayileşmiş dünyanın köklerini iktisat tarihinde aradım. Iktisat ta*lhinin de pek dar bir sahasında, yani İngiltere'deki kömür sanayiinin doğuşu içinde bu araştırmayı yapmaya çalıştım. Zaman geçtikce anladım ki, bir mütehassis olarak benim sarl ettiğim gayretler bir yana, bu meseleyi iktisat tarihi bakımından izah için yapılan bütün teşebbüsler de tam bir çözüm sayılamazdı. Daha sonraları, bilhassa Mayıs'ta The Queen's University of Belfast'daki konferanslardan sonra bu kitabı yazdığım sarada belki daha da önemli bir şeyin farkına vardım. Umumi tarih bilgisi bir insanın iktisat tarihine bakışını ve pek muhtemelen, geçen yüzyıl içinde tarih araştırmalarının ayrılmış olduğu hususi sahalara ait görüşlerini değiştirmektedir. İktisat tarihi, sadece üstad Arnold Toynbee (ki bir "sanayi inkılâbı" fikrini sistemli olarak ilk defa ortaya atmıştır) gibi mütehassis tarihçilerin değil, fakat Karl Marx'ın (yani tarih felsefecisi, lilozof ve hatta bir kutsal kitap yazarı sayılan bir kimsenin) temsil ettiği şekilde bile sanayi medeniyeti için tam bir izah veremiyor. Üstelik bunlar kısmi birer izah olarak bile yeterli değildir. Bu konu bütün memleketlerde dünya tarihinin hakikate uygun bir şekilde anlaşılmasına daha fazla hizmet edecek ze kilde halk efkârına sunulacaksa, insanın bütün hayat tecrübe. leri çerçevesinde yeniden düşünülmelidir.

iktisat tarihini ve sanayileşmenin doğuşunu umumi tarih açısından nasıl yeniden ele aldığıma dair de birkaç söz söylemem gerekiyor zannederim. Kendi ihtisasımla ilgili araştırmalanima başladığım zaman benim ve kabiliyetli bir yazar ola müteveffa eşimin alâkaları beni edebiyat, müzik ve resima se halanındaki büyük eserler üzerinde mümkün olduğu kadar çok zaman harcamaya sevk etmişti. Kısa bir müddet sonra da felsefe ve ilahiyata, keza Herodot, Tacitus, Gibbon gibi üstadlanin yazdıkları umumî tarih eserlerine merak sardım. Bu konula gittikçe daha çok zamanımı aldı ve meraklarımın artmasında büyük rol oynadı. Pek çok insan için hayati önemi bulunan innan, ahlak te san'at ile iktisadi araştırmanın hususî konuları arasında bir münasebet bulunup bulunamıyacağını merak ediyordum. Eğer iktisat konularını bazı iktisatçıların bütün hikmet zannettikleri istatistik ve kategorilere göre ele alırsam bu konuların çok kısir kalacağını düşündüm. İktisadî araştırma konuları, benim için, tarihçiler, arşivciler ve gençliklerinde umumî kültür almış di- ğer bilgili kişiler gibi ancak okuduğum vesikalarda rastladığım insanlara ve bu vesikaların tetkiki, münakaşası sırasında karşılaştığım şahıslara bakınca bir hayatiyet taşıyordu. Bu çağdaş insanların pek çoğu ihtisas sahibi kimselerdi, ama, yapmaları beklenen işin mekanik ve yeknesak tabiatına rağmen, öğrenmiş oldukları şeyleri hiçbir zaman unutmamışlar, üstelik kendi hayat tecrübelerinden de faydalanarak ihtisaslarının ötesine gidebilmişlerdi.

Devamını oku.Show less
Ürün Detayları
000-2161

Bilgi kartı

Durum
İkinci el Kitap
Dil
Türkçe
Boyutlar
13 cm / 19.5 cm
Sayfa Sayısı
200
Cilt Durumu
Karton Kapak
Baskı Sayısı
2. Baskı
Baskı Yılı
-
Baskı Yeri
-
Kondisyon
Çok iyi durumda
Resim Detay
Resimler Ürünün Kendi Resimleridir.
Taksit Tablosu
Son görüntülenen

Menü

Müşteri Hesabı

Özel Menü

Favori listesine kayıt yapmak için ücretsiz bir hesap oluşturun.

Oturum Aç