Daha fazla ürün için tıklayın.
Hiçbir ürün bulunamadı.
×

Yer Bilimi Bilgileri - Prof. Dr. Reşat İzbırak

21,40 TL Vergisiz
Stok Kodu :
60-2275

Bilgi kartı

Durum
İkinci el Kitap
Dil
Türkçe
Boyutlar
16 cm / 24 cm
Sayfa Sayısı
183
Cilt Durumu
Karton Kapak
Baskı Sayısı
-
Baskı Yılı
-
Baskı Yeri
-
Kondisyon
Kondisyon 10 / 7
Açıklama
Temiz Kullanılmış Kitap.
Resim Detay
Resimler Ürünün Kendi Resimleridir.
İkinci el kitaplar hakkında bilgilendirme
  • imzakitap.com' da İkinci el ve Sıfır Kitaplar satılamaktadır. İkinci el kitaplarda Resim üzerinde  İkinci el kitap  logolu kitap etiketi ile Sıfır Kitaplar ise  Sıfır Kitap  logolu etiket ile belirtilmektedir. Ayrıca ürün özelliklerinde  Durumu kısmında da ürün ile ilgili Kullanılmış ikinci el ürün, Sıfır Hiç kullanılmamış ürün olarak belirtilmiştir. Satıştaki ürünlerin birebir kendi fotoğrafları kullanılmaktadır temsili resim çok nadir kullanılmakta olup bu detay ürün özelliklerinde bölümünde Ürün resimleri temsilidir detay resimlere bakınız  uyarısı ile belirtilir. Bu durumlarda ürüne ait resimler detay resimlerine yani ikinci üçüncü resimlere eklenir sadece vitrin resmi temsili olarak kullanılmaktadır. 
    • imzakitap.com' da satın alacağınız ikinci el kitaplar ve efemera ürünleri 3 Aşamalı kontrollerimizden geçirilerek satışa çıkartılmaktadır. Fotoğraflama aşamasında kontrol, Ürün bilgileriniz kaydetme aşamasında kontrol ve Satış Sonrası kargolama aşamalarında son kez kontrol edilerek adresinize kargolanır. Bu alanda sistem sürekli yenilenerek ürünlerdeki varsa hata ve eksiklikler sisteme eklenerek müşterilerimizin daha detaylı bir şekilde bilgilendirilmesi hedeflenmektedir.
  • imzakitap.com da satılan tüm ürünlerin stok durumu günceldir. Stoklarda görünen ve siparişe izin verilen tüm ürünler kendi stoklarımızda mevcuttur. imzakitap.com'da asla kendi stokları dışında başka firmaların stoklarındaki ürünler satılmamaktadır. Tüm ürünler kendi stoklarımızdan kendi kontrollerimizden geçirilerek gönderilmektedir. Gönül rahatlığı ile sipariş verebilirsiniz.
Açıklama

Ürün Açıklaması

Türlü derecelerden de olsa, çalışma alanlarına "yerbilimleri' 'nin girdiği meglek kollarında j e o I o j İ önemli yer tutmuştur. "Yerbilimleri" geniş anlamiyle alındığında, İçi ve dışı İle Yeryuvarlağı•m kendinde toplamış bulunur. İnsana, geçim ve yaşamının yollarını çizen yerbilimleri, bu geniş kavram içinde çok çeşitlİlİk gösterir: Yeryuvarlağının geçmiş devirlerdeki oluşunu, yerkabuğunun gelişmeşini konu alan jeoloji, Yeryuvalağımn fiziği olan jeofizik, yeryüzüne bağlı olayları konu alan coğrafya bunların başlıcalarıdır. Yerbilimleri İçine hidrosferin ve biyosferin türlü konulan girdiği gibi, atmosfer olayları da girmektedir. Buna göre, son zamanlarda "yerbilimleri”, bir uzay cismi olarak yeryuvarlağının bütününü, biribirleriyle bağıntılı birçok kollar halinde kendinde -toplamıştır.

Bu kollardan biri de • 'j e o m o r f o o j i" (yerşekilleri bİhmİ)dİr. Bir bilim dall olarak 20. yüzyıl başlarından bu yana büyük gelişme gösteren, prensipleriyle coğrafya içinde bulunmakla beraber, çoğunca fiziki coğrafya İle jeoloji arasında yeri bulunan jeomorfoloji, fen bilimleri İçinde önemli bir yer tutmuş, uygulama alanında değeri artmış, öğretimi üniversite ve yüksek teknik okullarda yaygınlaşmıştır. Bu arada, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesinin • 'Fİzikî Coğrafya ve 'Jeoloji Kürsüsü'nde jeomorfoloji dersleri ve tatbikatları yapılmış, aynca Harita Yüksek Teknik Okulu'nda 28 yıldan beri : okutulmuştur.

Ancak, bir güreden beri orta öğretimde j e o I o j İ'nin ayrı bir ders olarak verilmemesi nedeniyle, öğrencilerde bu eksiği gidermek gerekmiş, bunun İçin, jeolojİnİn içerdiği türlü konuların esasları, derlitoplu olarak ve pek kısa şekilde, gös• terilmesİ yoluna gidilmesi zorunluk haline gelmiştir. Bu nedenle ve orta öğretimde jeoloji okumamış bulunan öğrencilerin, jeomorfoloji derslerinde, bu yer bilimine başlarken, güçlük çekmemeleri ve derslerin daha verimli olabilmesi İçin bu küçük kitap hazırlanmıştır. İlk dönemden sonra öğrenciler, jeolojinin türlü bölümlerinde daha geniş bilgi edinebilirler.

Bu kitap, jeomorfoloji öğrenimi yapacak olanlara ve İlgili meslek mensuplarına yararlı olursa, kendimizi mutlu sayacağız.

Devamını oku.Show less
Ürün Detayları
60-2275

Bilgi kartı

Durum
İkinci el Kitap
Dil
Türkçe
Boyutlar
16 cm / 24 cm
Sayfa Sayısı
183
Cilt Durumu
Karton Kapak
Baskı Sayısı
-
Baskı Yılı
-
Baskı Yeri
-
Kondisyon
Kondisyon 10 / 7
Açıklama
Temiz Kullanılmış Kitap.
Resim Detay
Resimler Ürünün Kendi Resimleridir.
Taksit Tablosu
Son görüntülenen

Menü

Müşteri Hesabı

Özel Menü

Favori listesine kayıt yapmak için ücretsiz bir hesap oluşturun.

Oturum Aç