Daha fazla ürün için tıklayın.
Hiçbir ürün bulunamadı.
×

Emre Kongar ve Hasan Yelmen'in Röportajlarıyla Gazi'nin Son Tanıkları Anlatıyor O DAİMA ŞIKTI

67,40 TL Vergisiz
Stok Kodu :
KT.A7-4989
Eser Sahibi :

Bilgi kartı

Durum
İkinci el Kitap
Dil
Türkçe
Boyutlar
21 cm / 30 cm
Sayfa Sayısı
190
Cilt Durumu
Karton Kapak
Baskı Sayısı
-
Baskı Yılı
-
Baskı Yeri
-
Kondisyon
Sıfır ayarında çok temiz.
Resim Detay
Resimler Ürünün Kendi Resimleridir.
İkinci el kitaplar hakkında bilgilendirme
  • imzakitap.com' da İkinci el ve Sıfır Kitaplar satılamaktadır. İkinci el kitaplarda Resim üzerinde  İkinci el kitap  logolu kitap etiketi ile Sıfır Kitaplar ise  Sıfır Kitap  logolu etiket ile belirtilmektedir. Ayrıca ürün özelliklerinde  Durumu kısmında da ürün ile ilgili Kullanılmış ikinci el ürün, Sıfır Hiç kullanılmamış ürün olarak belirtilmiştir. Satıştaki ürünlerin birebir kendi fotoğrafları kullanılmaktadır temsili resim çok nadir kullanılmakta olup bu detay ürün özelliklerinde bölümünde Ürün resimleri temsilidir detay resimlere bakınız  uyarısı ile belirtilir. Bu durumlarda ürüne ait resimler detay resimlerine yani ikinci üçüncü resimlere eklenir sadece vitrin resmi temsili olarak kullanılmaktadır. 
    • imzakitap.com' da satın alacağınız ikinci el kitaplar ve efemera ürünleri 3 Aşamalı kontrollerimizden geçirilerek satışa çıkartılmaktadır. Fotoğraflama aşamasında kontrol, Ürün bilgileriniz kaydetme aşamasında kontrol ve Satış Sonrası kargolama aşamalarında son kez kontrol edilerek adresinize kargolanır. Bu alanda sistem sürekli yenilenerek ürünlerdeki varsa hata ve eksiklikler sisteme eklenerek müşterilerimizin daha detaylı bir şekilde bilgilendirilmesi hedeflenmektedir.
  • imzakitap.com da satılan tüm ürünlerin stok durumu günceldir. Stoklarda görünen ve siparişe izin verilen tüm ürünler kendi stoklarımızda mevcuttur. imzakitap.com'da asla kendi stokları dışında başka firmaların stoklarındaki ürünler satılmamaktadır. Tüm ürünler kendi stoklarımızdan kendi kontrollerimizden geçirilerek gönderilmektedir. Gönül rahatlığı ile sipariş verebilirsiniz.
Açıklama

Ürün Açıklaması

  • Şıklığın Cumhuriyetteki İlk Adresi Bu toprakların her köşesinde, her mekanında bir Gazi Mustafa Kemal Atatürk fotoğrafı karşımıza çıkıverir... Ekranlara yansıyan bclgcscl görüntülcrdc dc Mustafa Kemal Atatürk geçiverir sıklıkla... Aslında, gelip gcçcn biraz da şıklıktır'.. Bama tiril bir takım elbisedir, bazen özenic seçilmiş bir şapka, kimi zaman yakalan ceketin yaka üstüne düşmüş bir gömlek, kimi zaman da rugan ayakkabılar, uyumlu kravatlar... ve çok ö7RI gecclcrdc takıştırılan fraklar, siyahlar.. Festen kalpağa, kalpaktan şapkaya bir ülke ömrü gibi geçirilen hayat, bir 57 yıl.„ Pelerin ilk kez Mustafa Kemal Atatürk'ün sırtında görülmüştür. golf pantolonlar, ipek iç çamaşırlar, kırmızı astarlı ayakkabılar, hatta süslü kırbaçlar... Hayaller kurarken. bir yurt ararken, bir ülke inşa ederken, tek lüksü ve zevki şıklık olan, giyinmeyi bir hobiye dönüştüren. kelimenin tam anlamıyla kıyafetine özenen, hatta sökük düğmeye dahi tahammül etmeyen Atatürk, sadece kuralların, kanunların. yürütmenin değil. kostüm. kıyafet ve şıklığın da önderi olmuştur sanki... O halde vakit kaybetmeden harekete geçilmeli, tanıklara, fotoğraflara. hikayelere ve kanıtlara başvurularak bir belgesel- kitap hazırlanmalı. kuşaktan kuşaga aktarılmalıydı... İşte bu projeyle yola çıktı Hasan Yelmen... Emre Kongar'ı buldu ve birlikte yola koyuldular„. 1989'un Aralık ayında uzun bir yolculuk başladı- Herbiri Cumhuriyet çocuğu isimler, her biri hatıralarıyla baş başa kalan gölgedekiler ya da tanıklar zinciriyle yapılacak röportajlarla Gazi'nin son tanıkları anlatacaktı. Evet, 1989'un Aralık ayında başlayıp 1991'in Kasım'ına dek Yelmen ve Kongar'a anlattılar anlattılar... Ve anlatılanlar hemen hemen 20 yıl tozlu raflarda kaldı... Hayat, anlatılanları gölgede bıraktı. işler girdi, meşgaleler eksik olmadı. Projeyi düşünen Hasan Yelmen tam 20 yıl bekledi- 2010 başında tüm bu belge ve kayıtlar yeniden ortaya çıkartılarak Nebil Özgentürk ve arkadaşlanna teslim Aylar Süren redaksiyon çalışmasının ardından, yeni araştırmalar, yeni röportajlar yapıldı, yeni yazı ve portreler eklendi. Tozlu raflardan çıkıp 2009'un sonlarında tozu alınmaya başlayan ve ayağa kalkan Gazi'nin Son Tanıkları Anlatıyor; O Daima Şıktı artık hayata ve kuşaktan kuşağa geçebilecekti.

Gazi 'nin Son Tanıkları

Abbas PARMAKSIZOĞLU, Altcmur KILIÇ. Arı İNAN, Ayşe GÜNEYLİ. Bedia MUVAHHİT,

Cemal KUTAY, Cevad Memduh ALTAR. Coşkun KIRCA. Faruk KENÇ. Fevzi GÜNALP.

Fikret ÇAPANOĞLU, Fuat BAYRAMOĞLU. Füreya KORAL, Hatif ÖGE. Hıfzı Veldet VELİDEDEOĞLU. Hüseyin

ÖZKAN, ihsan Sabri ÇAĞLAYANCAL, Melek TOKGÖZ, Mithat ÖZDEŞ, SENAR, özden TOKER. Sabiha

GÖKÇEN, sadi IRMAK, Vasfi Rıza ZOBU, Nadir NADİ. Berin NADİ, ilhan SELÇUK

Bu kitap DERİMOD'un katkılarıyla hazırlanmıştır.

Devamını oku.Show less
Ürün Detayları
KT.A7-4989

Bilgi kartı

Durum
İkinci el Kitap
Dil
Türkçe
Boyutlar
21 cm / 30 cm
Sayfa Sayısı
190
Cilt Durumu
Karton Kapak
Baskı Sayısı
-
Baskı Yılı
-
Baskı Yeri
-
Kondisyon
Sıfır ayarında çok temiz.
Resim Detay
Resimler Ürünün Kendi Resimleridir.
Taksit Tablosu
Son görüntülenen

Menü

Müşteri Hesabı

Özel Menü

Favori listesine kayıt yapmak için ücretsiz bir hesap oluşturun.

Oturum Aç