×

Türk Halk Edebiyatı Antolojisi - Cemil YENER

22,50 TL (vergi dahil)
Stok Kodu :
113-962
Eser Sahibi :

Bilgi kartı

Durum
İkinci el Kitap
Dil
Türkçe
Boyutlar
13 cm / 19.5 cm
Sayfa Sayısı
416
Cilt Durumu
Karton Kapak
Baskı Sayısı
2. Baskı
Baskı Yılı
-
Baskı Yeri
-
Kondisyon
Kondisyon 10 / 7
Resim Detay
Resimler Ürünün Kendi Resimleridir.
İkinci el kitaplar hakkında bilgilendirme
  • imzakitap.com' da İkinci el ve Sıfır Kitaplar satılamaktadır. İkinci el kitaplarda Resim üzerinde  İkinci el kitap  logolu kitap etiketi ile Sıfır Kitaplar ise  Sıfır Kitap  logolu etiket ile belirtilmektedir. Ayrıca ürün özelliklerinde  Durumu kısmında da ürün ile ilgili Kullanılmış ikinci el ürün, Sıfır Hiç kullanılmamış ürün olarak belirtilmiştir. Satıştaki ürünlerin birebir kendi fotoğrafları kullanılmaktadır temsili resim çok nadir kullanılmakta olup bu detay ürün özelliklerinde bölümünde Ürün resimleri temsilidir detay resimlere bakınız  uyarısı ile belirtilir. Bu durumlarda ürüne ait resimler detay resimlerine yani ikinci üçüncü resimlere eklenir sadece vitrin resmi temsili olarak kullanılmaktadır. 
    • imzakitap.com' da satın alacağınız ikinci el kitaplar ve efemera ürünleri 3 Aşamalı kontrollerimizden geçirilerek satışa çıkartılmaktadır. Fotoğraflama aşamasında kontrol, Ürün bilgileriniz kaydetme aşamasında kontrol ve Satış Sonrası kargolama aşamalarında son kez kontrol edilerek adresinize kargolanır. Bu alanda sistem sürekli yenilenerek ürünlerdeki varsa hata ve eksiklikler sisteme eklenerek müşterilerimizin daha detaylı bir şekilde bilgilendirilmesi hedeflenmektedir.
  • imzakitap.com da satılan tüm ürünlerin stok durumu günceldir. Stoklarda görünen ve siparişe izin verilen tüm ürünler kendi stoklarımızda mevcuttur. imzakitap.com'da asla kendi stokları dışında başka firmaların stoklarındaki ürünler satılmamaktadır. Tüm ürünler kendi stoklarımızdan kendi kontrollerimizden geçirilerek gönderilmektedir. Gönül rahatlığı ile sipariş verebilirsiniz.
Açıklama

Türk Edebiyatının Dallara Ayrılması

Edebiyatsız bir insan topluluğu düşünülemez. Ancak yazılı edebiyatın doğabilmesi için, toplulukların oldukça ileri bir uygarlık düzeyine gelmesi, yazı çağına girmesi gerekir.

Köktürk anıtları ile Uygurlardan kalan metinlerin incelenmesiyle varılan sonuçlara göre Türkler, VIII. yüzyıldan çok daha eski çağlardan beri yazı kullanıyorlardı ve yazılı edebiyatları vardı. Demek ki, büyük halk yığınlarından ayn bir okur-yazar sınıfı, yani aydın sınıfı doğmuştu.

Yazı dili, bir yandan bölgeler -içinde sınıflaşmayı doğururken, öbür yandan bölgeler arası birliği kurar. Bugün Türkiye sınırlan içinde basılan kitaplarda, dergilerde, gazetelerde ve aydınlar arasında yapılan konuşmalarda kullanılan Türkçe, devlet dairelerinde kullan•ılan Türkçe'dir. Okullarda bu Türkçe okutulur, aydınlar bu Türkçe ile konuşmaya özenir. Ama her bölge halkı, yine kendi bölgesel ağzı ile konuşur. Türkülerini, manilerini, masallarını bölgesel ağzı ile söyler. Yazı çağına girmiş olan her ulus, aşağı yukarı aynı durumdadır.

Anadolu Türklerinin ataları sayılan Oğuzlar, Anadolu'ya gelmeden önce yarı göçebe idiler. Göçebe yaşantısında gelişmemiş olan işbölümü dolayısıyle, halk sınıflaşmaları da gelişmemişti. Ama Oğuzlar müslüman olup şehirlere ve köylere yerleşince iş değişti. İlkin, Arap ve Fars kültürü ile yoğrulmuş olan medreseli aydın, din ve devlet yönetiminin başına ğeçerek halktan uzaklaştı.

Devamını oku.Show less
Ürün Detayları
113-962

Bilgi kartı

Durum
İkinci el Kitap
Dil
Türkçe
Boyutlar
13 cm / 19.5 cm
Sayfa Sayısı
416
Cilt Durumu
Karton Kapak
Baskı Sayısı
2. Baskı
Baskı Yılı
-
Baskı Yeri
-
Kondisyon
Kondisyon 10 / 7
Resim Detay
Resimler Ürünün Kendi Resimleridir.
Taksit Tablosu
Son görüntülenen

Menü

Müşteri Hesabı

Özel Menü

Favori listesine kayıt yapmak için ücretsiz bir hesap oluşturun.

Oturum Aç