Daha fazla ürün için tıklayın.
Hiçbir ürün bulunamadı.
×

Türk Musikisinin Nazariye ve Esasları - M. Ekrem Karadeniz

94,90 TL Vergisiz
Stok Kodu :
KT.A4-3174
Eser Sahibi :

Bilgi kartı

Durum
Sıfır ( Kullanılmamış )
Dil
Türkçe
Boyutlar
20 cm / 28 cm
Sayfa Sayısı
801
Cilt Durumu
Cilt'li
Baskı Sayısı
1. Baskı
Baskı Yılı
2013
Baskı Yeri
-
Kondisyon
Sıfır Ürün ( Kullanılmamış )
Resim Detay
Resimler Ürünün Kendi Resimleridir.
Sıfır Kitaplar Hakkında Bilgilendirme
  • imzakitap.com' da İkinci el ve Sıfır Kitaplar satılamaktadır. İkinci el kitaplarda Resim üzerinde  İkinci el kitap  logolu kitap etiketi ile Sıfır Kitaplar ise  Sıfır Kitap  logolu etiket ile belirtilmektedir. Ayrıca ürün özelliklerinde  Durumu kısmında da ürün ile ilgili Kullanılmış ikinci el ürün, Sıfır Hiç kullanılmamış ürün olarak belirtilmiştir. Satıştaki ürünlerin birebir kendi fotoğrafları kullanılmaktadır temsili resim çok nadir kullanılmakta olup bu detay ürün özelliklerinde bölümünde Ürün resimleri temsilidir detay resimlere bakınız  uyarısı ile belirtilir. Bu durumlarda ürüne ait resimler detay resimlerine yani ikinci üçüncü resimlere eklenir sadece vitrin resmi temsili olarak kullanılmaktadır. 
      • imzakitap.com' da satın alacağınız ikinci el kitaplar ve efemera ürünleri 3 Aşamalı kontrollerimizden geçirilerek satışa çıkartılmaktadır. Fotoğraflama aşamasında kontrol, Ürün bilgileriniz kaydetme aşamasında kontrol ve Satış Sonrası kargolama aşamalarında son kez kontrol edilerek adresinize kargolanır. Bu alanda sistem sürekli yenilenerek ürünlerdeki varsa hata ve eksiklikler sisteme eklenerek müşterilerimizin daha detaylı bir şekilde bilgilendirilmesi hedeflenmektedir.
  • imzakitap.com da satılan tüm ürünlerin stok durumu günceldir. Stoklarda görünen ve siparişe izin verilen tüm ürünler kendi stoklarımızda mevcuttur. imzakitap.com'da asla kendi stokları dışında başka firmaların stoklarındaki ürünler satılmamaktadır. Tüm ürünler kendi stoklarımızdan kendi kontrollerimizden geçirilerek gönderilmektedir. Gönül rahatlığı ile sipariş verebilirsiniz.
Bu ürün geldiğinde haber ver
Açıklama

Ürün Açıklaması

Bir Kitabın Sergüzeşti.

  • Bana musiki nazariyatı zevkini veren ve nazariyatın yanısıra nazariyeler tarihini de öğreten hocam Ekrem Karadeniz'in eseri, ilk yayınının üzerinden 31 yıl geçtikten sonra, şimdi ikinci baskısını yapmış bulunuyor.
  • Bir kitabın, özellikle de böylesine hacimli, üstelik sınırlı sayıda uzmana hitap eden teknik ve akademik bir eserin aynı yayınevi tarafından uzun seneler sonra ikinci baskısının yapılması eserin kalıcılığının yanısıra, seneler önce yayınladığı kitaba sahip çıkan yayıncısının da profesyonel ciddiyetini göstermektedir.
  • "Türk Musikisi'nin Nazariye ve Esasları "nın tekrar basılması, Ekrem Karadeniz'in yakınları bakımından farklı bir önem taşır; zira kitabın yayın macerası birhayli hüzünlüdür. Hadiselerin üzerinden artık uzun yıllar geçtiği için, yayın hakkında az kişinin bildiği bazı ayrıntıları bugün nakletmekte bir mahzur görmüyorum:
  • Ekrem Hoca, eserini 1964'te tamamlamış ama bir türlü yayınlayamamıştı. Yayın, kitabın hacmi ve içerisinde çok sayıda notanın bulunması yüzünden büyük masraf gerektiriyordu ve böyle bir işi o senelerin Türkiyesi'nde sadece devlet veya zengin bir ticarî müessese yapabilirdi.
  • Yayın konusundaki ilk teklif, Ekrem Karadeniz'in yakın dostuolan Alman müzikolog Prof. Kurt Reinhard'dan (1914-1979) gelmiş, Prof. Reinhard eseriğAlmanya'da Almanca olarak çıkartmak istemiş ama Ekrem Bey "Türk Musikisi?ni konu alan bir kitap -önce Türkiye'de basılmalıdır" diyerek dostunun teklifini nazikçe reddetmişti;
  • Bir sonraki teşebbüsü 1965 yılında o yıllarda Ankâfa Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi'nde dinî musiki asistanı ve Küğ Yayınları'nın da sahibi olan Dr. Gültekin Oransay (1930-1989) yapmış ve kitabın Bağlama dergisinin her sayısında sekiz yapraklık bir ilâve şeklinde verilmesi konusunda Ekrem Karadeniz ile anlaşmıştı. Yayın dergi ile beraber seneler boyu devam edecek ve neşrinin tamamlanmasından sonra formalar kitap haline getirilecekti. Yayın başlamış, ancak sadece 64 sayfanın, yani dört formasının çıkmasının ardından Bağlama dergisi kapanmış ve proje yarım kalmıştı.
  • Ekrem Karadeniz, eserinin basımı konusunda resmî makamlar nezdindeki ilk teşebbüsünü 1970 senesinde yapmış ve 18 Mart 1970 günü Başbakanlık Kültür Müsteşarlığı'na bir dilekçe ile başvurarak kitabının o yıllarda yayınlanan ve büyük ilgi ile takip edilen 1000 Temel Eser serisinden çıkmasını talep etmişti. Ancak kitabın hacminin 1000 Temel Eser serisinin formatının dışında olması yüzünden Kültür Müsteşarlığı eseri yayınlayamayacağını bildirmişti.
  • Bir diğer girişim Ankara'da faaliyet gösteren ve o senelerde Türk Kültürü ile alâkalı çok sayıda önemli eser çıkartan Türk Kültürü'nü Araştırma Enstitüsü nezdinde yapılmış, Ekrem Bey 9 Kasım 1970'te Enstitü'ye yine bir dilekçe ile başvurmuş ama kitabın hacmi yüzünden yayın yine mümkün olamamıştı.
Devamını oku.Show less
Ürün Detayları
KT.A4-3174

Bilgi kartı

Durum
Sıfır ( Kullanılmamış )
Dil
Türkçe
Boyutlar
20 cm / 28 cm
Sayfa Sayısı
801
Cilt Durumu
Cilt'li
Baskı Sayısı
1. Baskı
Baskı Yılı
2013
Baskı Yeri
-
Kondisyon
Sıfır Ürün ( Kullanılmamış )
Resim Detay
Resimler Ürünün Kendi Resimleridir.
Taksit Tablosu
Son görüntülenen

Menü

Müşteri Hesabı

Özel Menü

Favori listesine kayıt yapmak için ücretsiz bir hesap oluşturun.

Oturum Aç