Daha fazla ürün için tıklayın.
Hiçbir ürün bulunamadı.
×

Ulusal Sol İdeoloji - Gökçe Fırat

29,40 TL Vergisiz
Stok Kodu :
104-5541
Eser Sahibi :

Bilgi kartı

Durum
İkinci el Kitap
Dil
Türkçe
Boyutlar
13.5 cm / 22 cm
Sayfa Sayısı
899
Cilt Durumu
Karton Kapak
Baskı Sayısı
-
Baskı Yılı
-
Baskı Yeri
-
Kondisyon
İyi durumda
Resim Detay
Resimler Ürünün Kendi Resimleridir.
İkinci el kitaplar hakkında bilgilendirme
  • imzakitap.com' da İkinci el ve Sıfır Kitaplar satılamaktadır. İkinci el kitaplarda Resim üzerinde  İkinci el kitap  logolu kitap etiketi ile Sıfır Kitaplar ise  Sıfır Kitap  logolu etiket ile belirtilmektedir. Ayrıca ürün özelliklerinde  Durumu kısmında da ürün ile ilgili Kullanılmış ikinci el ürün, Sıfır Hiç kullanılmamış ürün olarak belirtilmiştir. Satıştaki ürünlerin birebir kendi fotoğrafları kullanılmaktadır temsili resim çok nadir kullanılmakta olup bu detay ürün özelliklerinde bölümünde Ürün resimleri temsilidir detay resimlere bakınız  uyarısı ile belirtilir. Bu durumlarda ürüne ait resimler detay resimlerine yani ikinci üçüncü resimlere eklenir sadece vitrin resmi temsili olarak kullanılmaktadır. 
    • imzakitap.com' da satın alacağınız ikinci el kitaplar ve efemera ürünleri 3 Aşamalı kontrollerimizden geçirilerek satışa çıkartılmaktadır. Fotoğraflama aşamasında kontrol, Ürün bilgileriniz kaydetme aşamasında kontrol ve Satış Sonrası kargolama aşamalarında son kez kontrol edilerek adresinize kargolanır. Bu alanda sistem sürekli yenilenerek ürünlerdeki varsa hata ve eksiklikler sisteme eklenerek müşterilerimizin daha detaylı bir şekilde bilgilendirilmesi hedeflenmektedir.
  • imzakitap.com da satılan tüm ürünlerin stok durumu günceldir. Stoklarda görünen ve siparişe izin verilen tüm ürünler kendi stoklarımızda mevcuttur. imzakitap.com'da asla kendi stokları dışında başka firmaların stoklarındaki ürünler satılmamaktadır. Tüm ürünler kendi stoklarımızdan kendi kontrollerimizden geçirilerek gönderilmektedir. Gönül rahatlığı ile sipariş verebilirsiniz.
Bu ürün geldiğinde haber ver
Açıklama

Ürün Açıklaması

Güçlü ideoloji, kitleleri peşinden sürükleyen ideoloji, ancak kendi terminolojisini yaratan ideolojidir. Bu bakımdan gerek liberalizm, gerekse Marksizm, kendi kavramlarını yerleştirmeyi başarmıştır. Gerek liberalizmin gerekse Marksizmin ideolojik dünyada da, gerçek dünyada da hakimiyetinin altında yatan asıl sebep budur. Ezilen dünya kendi terminolojisini yaratmadıkça, tüm ezilen dünya aynı dili aynı kavramlarla konuşmadıkça ezilen dünyanın bugünkü durumu devam edecektir.

Ulusal Sol ideoloji bu anlamda mazlum milletlere has bir ideolojidir. Türkiye'de Ulusal Sol, Atatürkçü, Milliyetçi, Sosyalist sentezdir. TÜRKSOLU Ulusal Sol'da bu teorik inşayı en tutarlı ve en ileri şekliyle başlatmış ve ilerletmektedir, Türk Solu, kapitalizme karşı altematifolamk sosyalizmi savunur, Ancak tek bir sosyalizm yoktur. Bu sosyalizmler içinde kendimizi tanımlamaktan da ısrarla kaçınırız. Sosyalizm adına milliyetçiliğin yok sosyalizm adına dinin yok edildiği, sosyalizm adına ayrıcalıklı bir sınıfin yaratıldığı, sosyalim adına ezilen dünyanın ihmal edildiği, sosyalizm adına emperyalizm yapıldığı her tür modele karşıyız.

Türk Solu'nun kurucusu ve lideri Atatürk'tür. Atatürk Türk Devrimi'nin lideri, Türk Solu'nun temel programı 6 Ok'un ideoloğudur. Türk Solu da ideoloji olarak Atatürkçülüğü benimser. Türk Solu kapitalizme karşıdır. Kapitalizme karşı olmakla kalmaz ulusal bir kapitalizm olacağı yanılgısına ve önce kapitalistleşip sonra sosyalizme gidilebileceği teorilerim de karşı çıkar. Kapitalizınde simgeleşen özel mülkiyet, Avrupa dışı toplumlara ve Türk toplumuna yabancıdır. Türk toplumunun tarihinde özel mülkiyet yoktur. Mülkiyet zorla girmiştir ve hâlâ da txnimsenmemiştir. Toplumun tarihinde ve benliğinde olmayan bu mülkiyeti ortadan kaldırmak gerekir. Çünkü mülkiyet, emperyalizmin ezilen ülkelerde varlığını tesis etmeye yarar.

Türk Solu, entemasyonalizmi her anlamda reddeder, milliyetçidir. Milletler, tarihsel kategorilerdir. Sımflann varlığı ve mücadelesi, milletlerin kurgu olduğu anlamına gelmez. Tam tersim, sınıf mücadelesi, milletlerarası bir mücadele şeklinde gelişmektedir. Dolayısıyla milliyetçi olmak bir sınıf tavrıdır. Dünya, ezen ve ezilen dünya olarak ikiye bölünmüştür. Ezme ve ezilme, ya da sömürme ve sömürülme ilişkisi, milletler üzerinden yapılmaktadır.

Türk Solu, toplumların dinsel aşamasını gayet doğal bulur. Tüm toplumlar bu aşamadan geçer ama sonuçta toplumun din adına baskı altına alınması ve insan sınırlanması da yaşa- dığımız bir gerçekliktir.

Bu açıdan Türk Solu, halkın laiklik yoluyla, idealist ve dinsel düşünüşten, bilimsel ve materyalist düşünüşe geçmesi için çalışır. Ancak Türk Solu, dinsizlik ya da ateizm gıbi bir politika Din, halkın kendi tercihidir. Vicdani bir meseledir, Türk Solu buna karışmaz. Türk Solu, Türkiye'nin devrimci hareketi Kuvayı Milliye'nin doğrudan devamcısıdır. Avrupa solunun ve diğer ülkelerin sol hareketlerinin yarattığı her tür örgütlenme modelilE ve eylem biçimim karşıdır. Tek model, örgütlenme anlamında da eylem anlamında da Kuvayı Milliye'dir.

Devamını oku.Show less
Ürün Detayları
104-5541

Bilgi kartı

Durum
İkinci el Kitap
Dil
Türkçe
Boyutlar
13.5 cm / 22 cm
Sayfa Sayısı
899
Cilt Durumu
Karton Kapak
Baskı Sayısı
-
Baskı Yılı
-
Baskı Yeri
-
Kondisyon
İyi durumda
Resim Detay
Resimler Ürünün Kendi Resimleridir.
Taksit Tablosu
Son görüntülenen

Menü

Müşteri Hesabı

Özel Menü

Favori listesine kayıt yapmak için ücretsiz bir hesap oluşturun.

Oturum Aç