×

XX. Yüzyıl Türk Halk Şairleri Antolojisi - Emir KALKAN

24,40 TL (vergi dahil)
Stok Kodu :
92-0972
Eser Sahibi :

Bilgi kartı

Durum
İkinci el Kitap
Dil
Türkçe
Boyutlar
13 cm / 19.5 cm
Sayfa Sayısı
564
Cilt Durumu
Karton Kapak
Baskı Sayısı
1. Baskı
Baskı Yılı
-
Baskı Yeri
-
Kondisyon
İyi durumda
Resim Detay
Resimler Ürünün Kendi Resimleridir.
İkinci el kitaplar hakkında bilgilendirme
  • imzakitap.com' da İkinci el ve Sıfır Kitaplar satılamaktadır. İkinci el kitaplarda Resim üzerinde  İkinci el kitap  logolu kitap etiketi ile Sıfır Kitaplar ise  Sıfır Kitap  logolu etiket ile belirtilmektedir. Ayrıca ürün özelliklerinde  Durumu kısmında da ürün ile ilgili Kullanılmış ikinci el ürün, Sıfır Hiç kullanılmamış ürün olarak belirtilmiştir. Satıştaki ürünlerin birebir kendi fotoğrafları kullanılmaktadır temsili resim çok nadir kullanılmakta olup bu detay ürün özelliklerinde bölümünde Ürün resimleri temsilidir detay resimlere bakınız  uyarısı ile belirtilir. Bu durumlarda ürüne ait resimler detay resimlerine yani ikinci üçüncü resimlere eklenir sadece vitrin resmi temsili olarak kullanılmaktadır. 
    • imzakitap.com' da satın alacağınız ikinci el kitaplar ve efemera ürünleri 3 Aşamalı kontrollerimizden geçirilerek satışa çıkartılmaktadır. Fotoğraflama aşamasında kontrol, Ürün bilgileriniz kaydetme aşamasında kontrol ve Satış Sonrası kargolama aşamalarında son kez kontrol edilerek adresinize kargolanır. Bu alanda sistem sürekli yenilenerek ürünlerdeki varsa hata ve eksiklikler sisteme eklenerek müşterilerimizin daha detaylı bir şekilde bilgilendirilmesi hedeflenmektedir.
  • imzakitap.com da satılan tüm ürünlerin stok durumu günceldir. Stoklarda görünen ve siparişe izin verilen tüm ürünler kendi stoklarımızda mevcuttur. imzakitap.com'da asla kendi stokları dışında başka firmaların stoklarındaki ürünler satılmamaktadır. Tüm ürünler kendi stoklarımızdan kendi kontrollerimizden geçirilerek gönderilmektedir. Gönül rahatlığı ile sipariş verebilirsiniz.
Açıklama

ÖNSÖZ Biz Türklerin eski ve zengin bir edebiyatımız vardır. Orta Asya'da sözlü olarak başlayan bu edebiyat, Türklerin batıya göçleriyle başta Anadolu olmak üzere geniş bir coğrafya üzerinde sözlü ve yazılı olarak sü-regelmiştir.

Orta Asya Türklüğünde yazı dili, konuşma dili gibi bir ayrım olmadığı için edebiyat bir bütündü. Türkler İslâm uygarlığına geçtikten sonra konuşma ve yazı dilleri ayrılmış, geleneksel şiirimiz de divan edebiyatı karşısında halk şiiri adı altında varlığını sürdürmüştür. Halk şiirimizin ölçüsü yüzyıllardır hiç değişmeyen milli ölçümüz, hecedir. Ancak, divan şiirinin etkisiyle bu alana divan, selis, semai, satranç, kalenderî, vezn-i ahar gibi aruzlu türler de girmiştir.

Halk şiirimizin ata şairleri çeşitli Türk şubelerinde değişik adlarla anılan ozanlardır. Onların başlattıkları bu edebiyat yüzlerce yıl gelişerek sürmüş ve edebiyat tarihimizde vazgeçilmez yerleri olan Pir Sultan, Kul Himmet, Kul Mustafa, Karacaoğlan, Köroğlu, Dadaloğlu, Sümmânî, Şenlik, Seyrânî... gibi önemli temsilciler yetiştirmiştir.

Şehir, köy, kasaba, aşiret ve ordu içinde varlıklarını sürdüren halk şairlerimiz bin beş yüz yıldır Türk'ün hayat anlayışını terennüm etmiş, Türk şiirine ve Türk musikîsine büyük katkılarda bulunmuş önemli birer kültür taşıyıcısıdırlar.

Varoluşundan bugüne kadar halk şiirine katkısı bulunan tüm şairleri bir başlık altında toplayıp, bir bütün halinde sunmak isterdim. Bu, ihmal ve ilgisizliklere karşı bir direniş, hem de akıp giden zaman içinde onların unutulmalarını, isimlerinin silinmesini ve bıraktıkları ürünlerin kaybolmasını önleyici bir tedbir olabilirdi belki. Amaçalıştıkça, irdeledikçe, geçmişe doğru yol aldıkça gördir ki; Türk Halk Edebiyatı ne kadar köklü ve zengin bir alansa, Türk Halk Şuri de binlerce koldan beslenen bir umman kadar muhteşem ve erişilmez Ve bu görev fertten ziyade, ekip işi. Bu muhteşem ummana çağımızda damlalar taşıyan halk şairlerini tesbit edebilmek için çok uzun zamandan beri çalışıyorum. Ne var ki yüzlerce yıl ihmal edilen Türk Halk Şürine, Tanzimat la başlayan ilgi ve heves, bu alanın ünlü birkaç temsilcisi dışında, bilhassa mahalli şöhrete sahip halk şairlerine kadar uzanamamış.

Çağımızın başlarında yaşamış halk şiiri temsilcileri hakkında belge ve bilgi bulabilmek imkânsız gibi. Cônkler, divanlar, defterler yitirilmiş Eski mecmualarda rastlanan yetersiz bilgiler ise, makaleyi kaleme alanın yakın çevresindekilere ait. Mahalli şairlerin şürleri ve yaşantılan hakkında bilgiler ise hafızalara terk edilmiş. Bunda, diğer faktörlerle beraber Seferberlik ve Kurtuluş Savaşı gibi peşi peşine gelen uzun savaş yıllarının rolü elbette büyük.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen halk şiirini çağımızda temsil eden 201 halk şairi ve bunlara ait 500'ü aşkın şiiri; şairlerin doğum, ölüm tarihlerini, mahlaslarını, eserlerini, hayat hikâyelerini ve şiirlerinden örnekleri bu kitapta toplamaya çalıştık. Türk edebiyatına hizmet etmiş edebiyat tarihçilerimizin eserlerinden fevkalade yararlandık.

XIX. yüzyıl şairleri arasında mütalaa edilmelerine rağmen, XX. yüzyıla sarkan, geleneği günümüze taşıyarak iki asır arasında köprü vazifesi gören ve kendilerinden sonra gelen pek çok halk şairini etkileyen, İzni, Serdâri, Ceyhủni, Celâli, Mâhiri, Sümmani, Şenlik, Ruhsati ve Cingözoğlu gibi şöhretli şairlere de kitabımızda yer verdik.

Edebiyatımızı zenginleştiren, taşıyan, yayan ve bu alana hiçbir karşılık beklemeden hizmet etmiş halk şairlerimize bir sayfa olsun , bir sayfada olsun anmayı bir görev ve vefa borcu kabul ettik.

Emir KALKAN

Devamını oku.Show less
Ürün Detayları
92-0972

Bilgi kartı

Durum
İkinci el Kitap
Dil
Türkçe
Boyutlar
13 cm / 19.5 cm
Sayfa Sayısı
564
Cilt Durumu
Karton Kapak
Baskı Sayısı
1. Baskı
Baskı Yılı
-
Baskı Yeri
-
Kondisyon
İyi durumda
Resim Detay
Resimler Ürünün Kendi Resimleridir.
Taksit Tablosu
Son görüntülenen

Menü

Müşteri Hesabı

Özel Menü

Favori listesine kayıt yapmak için ücretsiz bir hesap oluşturun.

Oturum Aç